Wie ben ik?

Wie ben ik?Na lang zoeken en met veel geduld  kreeg ik eindelijk het gevoel dat alles in zijn plooi viel. Sinds een aantal jaren ben ik overgeschakeld op een meer natuurlijke levenswijze. Ik werd immers met de neus op de feiten gedrukt dat mijn vorige manier van leven niet langer houdbaar was. Veel stress, bitter weinig ontspanning en tijd voor jezelf, altijd presteren en dan ook nog denken dat je goed bezig bent. Niet dus.

Mooie leerschool was dat. Tijd voor actie. Ik heb mijn oude job vaarwel gezegd en ben me gaan herscholen tot herborist en aromatherapeut om iets te gaan doen dat veel beter aansluit bij wie ik ben en waar ik voor sta. Het jachtige leven heeft plaats gemaakt voor doseren, eenvoud en meer tijd doorbrengen in en met de natuur. Zo besteed ik nu mijn energie hoofdzakelijk aan uitdagingen die mij boeien en mij opladen. Ik investeer voornamelijk in mensen die mij inspireren en mij iets positiefs brengen.  Om zo zelf positieve energie terug te geven.

Tijd doorbrengen in de natuur geeft mij rust. Met mijn handen in de grond zitten werkt ontspannend. Creatief bezig zijn laat mij alles om me heen vergeten en brengt me volledig in flow. Ik ben gebeten door eigen verwerking. En heb eeen zwak voor natuurlijke geuren. Wanneer na die zware ziekte mijn reukzin ook veel gevoeliger was geworden en ik vaststelde dat heel wat synthetische geuren mij een afkeer gaven ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Zo ben ik beginnen experimenteren met plantengeuren. En hiervan heb ik mijn missie gemaakt. Ik wil een steevast pleidooi voeren voor meer natuurlijke geuren en cosmetica.

Daarnaast  heb ik heel veel nieuwe contacten gelegd met diverse personen, elk met hun eigen, prachtige verhaal, waardoor mijn vrienden-en kenissenkring sterk is uitgebreid.

Uit wat ik de afgelopen jaren heb mogen meemaken heb ik ook geleerd dat niets zwart of wit is. Zo is de leuze ‘alles met mate’ bij mij hoog aangeschreven.

Met mijn levenswerk Ortiga wil ik graag alle kennis, ervaringen en inzichten die ik de afgelopen jaren heb opgedaan  samenbrengen en delen met jullie.

De uitwerking zelf en het tot stand komen van deze zaak is al een prachtige reis op zich. Zo heb ik intussen nog geleerd dat niets ‘af’ is en dat dit ook niet hoeft.  Je ontmoet steeds weer nieuwe mensen en je krijgt telkens weer andere waardevolle inzichten.  En ook dit wil ik allemaal delen. Daarom ‘let the journey continue’. Ik ben er klaar voor.

Karen

Opleidingen en diploma’s

2018 – Aromatherapeut (centrum voor afstandsonderwijs)

2017 –  Erkend lesgever voeding en kruiden (Velt)

2017 – Herborist (Syntra Midden-Vlaanderen) – eindwerk : Kruidnagel

2017 – Opleiding Fytotherapie en Aromatherapie (Primrose Academy)

2016 – 7-delige reeks eetbare planten (Primrose Academy)