Filosofie

De naam Ortiga is het Spaans voor ‘Urtica dioica’ of in het Nederlands ‘Grote brandnetel’. De brandnetel heeft geen opzichtige kleurrijke bloem. Het is een plant die mooi is in haar eenvoud. Haar kracht zit in haar werking en wat ze kan betekenen voor de natuur. De plant wordt gekenmerkt door brandharen, die haar afweersysteem vormen. Wil je ze plukken dan vraagt dit vastberadenheid. Doe je dat voorzichtig of twijfelend dan prikt ze gegarandeerd. Maar gebruik je een stevige hand dan is ze zo ‘tam als een lammetje’.

Een ander typische eigenschap van de brandnetel is haar veelzijdigheid. Ze kent toepassingen op culinair vlak, in de kruidengeneeskunde, in de textiel, als verfmiddel en in de tuin zowel als verdelger als bodemverrijker.

Verder staat ze bekend voor  haar zuiverende werking. Zo is ze in staat om bij te dragen in het reinigen van ons lichaam maar ze zuivert evengoed de bodem. Ze groeit op plaatsen waar de grond vervuild of verarmd is. Dankzij haar waardevolle eigenschappen slaagt ze erin om de samenstelling van de bodem terug in evenwicht te brengen.

Ortiga is ontstaan vanuit mijn wilskracht en vastberadenheid om mijn eigen levenswerk op te zetten en te ontwikkelen. Ik wil steevast mensen meer bewust maken van het gebruik van natuurlijke geuren en ingrediënten. Want alles wat je ruikt, op je huid aanbrengt of inademt beïnvloed zonder meer je gezondheid.

Met mijn workshops trek ik graag het land door om op een heel begrijpbare manier mijn pleidooi voor natuurlijke ingrediënten over te brengen. Daarnaast ga ik samen creatief aan de slag met jou om tot een geslaagd eindproduct te komen waar je nog lang kan van nagenieten.

We brengen graag eensgezinde mensen samen op een publieke locatie maar komen evengoed naar jou toe om zo een activiteit te doen in een meer intieme, huiselijke sfeer.

Creëren is mijn passie en daarom bied ik ook de mogelijkheid om een geur te ontwikkelen op jouw maat. Om jezelf een fijn gevoel te geven of om je eigen product, service of project kracht bij te zetten.

Vanuit mijn opleiding aromatietherapie help ik je ook graag bijstaan om je lichaam en/of geest te ondersteunen met de weldaden van de natuur.

Voor wie het graag natuurlijk en zo zuiver mogelijk heeft maar niet steeds de tijd vindt om het zelf te bereiden, biedt Ortiga ook een selectief gamma aan producten aan.

In de natuur staan planten nooit alleen. Zo wordt de brandnetel vaak omringd door ondermeer weegbree en hondsdraf. Wat de ene tekort heeft vult de andere mooi aan. Ze leven in symbiose met elkaar.Bij Ortiga geldt dit ook. Wij beseffen dat we steeds van anderen kunnen leren of voor elkaar iets kunnen betekenen. Daarom werken we graag samen met gelijkgestemden. Ben je op zoek naar een samenwerking dan mag je mij zeker contacteren en kunnen we bekijken of het een match is.