Partners

Wij werken samen met:

Laurence Claerhout is gestart met een initiatief om lokale producten dichter bij de consument te brengen. Ze gaat op zoek naar de lekkerste producten van diverse boerderijen en lokale intiatieven die ze vervolgens te koop aanbiedt via een webshop. Zo heeft ze bijgeleerd hoe asperges worden geteeld, heeft ze met sympathieke geitjes gesproken, lieve schaapjes geaaid en heeft ze kennis gemaakt met gelukkige boeren en getalenteerde producenten die van alles te vertellen hebben. Laurence staat volledig zelf in voor de afhaling van de producten, het klaarmaken van de bestellingen en de levering van de producten tot bij de klant, momenteel nog beperkt tot Asse en zeer dichte omgeving. Maar we hopen oprecht dat dit prachtige initiatief mag groeien zodat nog meer mensen de smaak voor lokaal te pakken kunnen krijgen. We zijn dan ook heel trots dat we kunnen samenwerken met Linked farm om zo ook onze lokale producten dichter bij de mensen te brengen. Tevens fungeren we als afhaalpunt voor alle producten van Linked farm om zo het bereik in Merchtem op een efficiënte manier te kunnen vergroten.

Het Gezonde Plukveld is een CSA (“Community Serviced Agriculture”) in Merchtem. Voor een jaarlijks bedrag ontvang je een jaarabonnement. Als lid kan je dan zelf de biologisch gekweekte groenten, klein fruit en diverse kruiden plukken. Wij helpen er graag met onze kennis van kruiden en geven er af en toe workshops of demo’s.


Ons Dagelijks Groen is een intitiatief van de familie De Neef dat ontstaan is vanuit een preibedrijf. Hun hoofdactiviteit is nog steeds de productie van prei. Maar daarnaast verkopen ze tal van andere verse producten via hun automatenwinkel en hebben ze een professionele infrastructuur voor het organiseren van activiteiten en vormingen. Een zorgboerderij, een heuse speelhal voor kinderen en een prachtig terrein met klein fruit en kruiden maken het geheel compleet. De naam verwijst naar het heilzaam effect van het integreren van ‘groen’ uit de natuur op ons dagelijks leven. Het bedrijf heeft hiermee een bewuste keuze gemaakt om te gaan voor verbreding in plaats van voor schaalvergroting. We werken dan ook heel graag samen met ons Dagelijks Groen door het organiseren van activiteiten op hun domein alsook door het aanbieden van een selectief aanbod van producten in de winkel.


House of Yoga
is het geesteskind van Els Cools. Yoga maakt reeds geruime tijd deel uit van haar levenswijze. Uit deze passie en levenswijze kriebelde het om hier professioneel mee aan de slag te gaan. Els geeft groepslessen in Londerzeel en is sinds kort ook gestart met privé yogalessen. We kijken er naar uit om  op geregelde tijdstippen samen een activiteit uit te werken waarin de wondere wereld van planten perfect kan blenden met een levensfilosofie waarin evenwicht tussen lichaam en geest centraal staat.

De levensbloem is gelegen op het kruispunt van Peizegem, Malderen, Steenhuffel en Buggenhout. Je bevindt je er in een oase van rust, omgeven door de natuur.  Een heerlijke plaats om activiteiten te mogen organiseren.

‘Tarra  is het initiatief van Nora Lorré. Zij is bezield door korte keten en zero waste. Als verantwoordelijke van de Buurderij Dendermonde heeft ze de handen in mekaar geslagen met imker ‘Wallabieke’ van Buggenhout om zo een eerste verpakkingsvrije winkel in de regio op te starten. Wij bezochten Nora in haar winkel en voelden ons meteen ‘thuis’. Diezelfde avond hadden we nog een goede babbel en na haar bezoekje aan het Ortiga atelier is ze bereid om een deel van onze producten op te nemen in haar assortiment. Verder geven we op geregelde tijdstippen workshops op deze gezellige locatie.

 Natura therapie is de eigen zaak van Delia Barbu die  intussen al meer dan 6 jaar aan de slag als gezondheidstherapeut in Opwijk. Ze geeft  diverse natuurlijke behandelingen die haar zelf enige jaren geleden veel baat hebben bij gebracht. Delia is enorm gedreven en gepassioneerd door haar werk als therapeut.  Ze heeft een prachtige praktijk en een extra ruimte die ze vanaf nu wil openstellen voor het organiseren van workshops en activiteiten rond natuurlijk leven. Wij zijn heel blij om een nieuwe plek  gevonden te hebben waar we mensen kunnen inspireren over diverse ‘natuurlijke’ onderwerpen. Voortaan kunnen we mensen met specifieke vragen rond natuurlijke behandelingswijzen, die ondersteunend en complementair kunnen werken, doorverwijzen naar Delia. En wij van onze kant faciliteren de workshops, beantwoorden graag Delia’s specifieke vragen rond kruiden en leveren diverse kwaliteitsvolle producten uit ons assortiment.

 Bart Callaert van Dronebee   is imker te Buggenhout. Vanuit zijn passie en belangstelling voor de natuur en de bijen is hij zo’n 4 jaar geleden gestart met een eigen zaak, beter gekend onder de naam Wallabieke. Hij biedt een bijzonder uitgebreid gamma producten aan. Bart verkoopt via korte keten (Tarra, Boeren en Buren). We werken samen met Bart voor het verkrijgen van diverse bijenproducten. Wij op onze beurt leveren graag een aantal van onze producten.

 Vanessa Van Puyvelde specialiseerde zich in  Chinese geneeswijze. Wij slaan de handen in elkaar om samen een aantal workshops aan te bieden waarin we Oost en West met elkaar verenigen op een bevatttelijke, laagdrempelige manier en in een ontspannen sfeer.

Nathaly Schaubroeck is een gediplomeerd voedingsconsulente. In haar praktijk Positief gezond kan je terecht voor voedingsadvies en begeleiding maar tevens voor relaxatie en reiki sessies. Ze heeft zelf aan den lijve mogen ondervinden wat goede voeding voor haar heeft betekent en heeft hierover een eigen visie opgebouwd. Aangevuld met de nodige studies bezit ze reeds een bijzondere kennis die ze nog steeds verder uitbreidt, want er is geen enkel thema waar zo nauw naar gekeken wordt dan naar voeding. Nathaly zal op geregelde tijdstippen lezingen en workshops rond voeding verzorgen bij Ortiga. En omdat kruisbestuiving zeer interessant is, bieden wij tevens onze thema’s aan in haar praktijk te Afligem.

Op een ochtend bij FIKA ontmoetten we Kristien Vanspauwen van Zepura. Als leerkracht Nederlands aan anderstalige volwassenen is ze bijzonder vertrouwd met lesgeven. In het zelfde jaar als Ortiga ging zij aan de slag met diverse grondstoffen om er natuurlijke producten mee te maken. Vandaag geeft ze ook diverse workshops. We slaan graag de handen in mekaar met gelijkgestemden. We starten op ons atelier ook sessies rond het maken van blokken zeep en laten hiervoor graag Kristien aan het woord.

Daarnaast ben ik ook lesgever bij:

Velt, Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren.

Velt is een vereniging van personen die zich actief inzetten voor een ecologische leefomgeving binnen het brede kader van duurzame ontwikkeling. Ze willen mensen inspireren, informeren en verleiden om hen bewust te maken van een ecologisch gedachtengoed. Ze doen dit op een laagdrempelige manier via het geven van vormingen, het organiseren van activiteiten, het opzetten van campagnes en dankzij een uitgebreid gamma aan publicaties. Velt komt op voor biodiversiteit en voor een energie- en grondstoffenzuinig productie- en consumptiegedrag . Velt-leden dragen hieraan bij door in hun eigen omgeving betekenis te geven aan ecologisch leven en tuinieren, door samen te werken en deel te nemen aan de activiteiten.

Femma

Femma is een vrouwenvereniging met 60 000 leden in 800 groepen in Vlaanderen en Brussel. Jaarlijks organiseert Femma met haar vrijwilligers meer dan 30 000 creatieve, culinaire en sportieve activiteiten. Femma strijdt voor gelijkheid, tijd en geluk voor vrouwen en mannen.

Archeduc is één van de dertien Vormingpluscentra in Vlaanderen.

Ze organiseren leerrijke, boeiende en plezante activiteiten voor volwassenen in de 35 gemeenten van de regio Halle-Vilvoorde.