Formules

Ons gamma aan activiteiten is opgedeeld in diverse formules. Hieronder vind je een beschrijving van wat een formule inhoudt.

1. Hands on workshops

Een mooie mix van theorie en praktijk uitgewerkt rond een specifiek onderwerp. De theoretische uiteenzetting gebeurt aan de hand van een presentatie en/of materialen die als voorbeeld dienen. Tijdens het praktisch gedeelte maken we samen producten om thuis van te genieten of bereiden we gerechten die samen ter plaatse geconsumeerd worden.

Duurtijd: 2.5u tot 3u  met een mogelijke pauze van 15 minuten

Locatie: Extern of in het Ortiga atelier

Inbegrepen:

 • Uitgebreide bundel met informatie en recepten
 • Bereide producten of gerechten
 • Extra ' verwennerij'

2. Demo workshop

Een theoretische uiteenzetting aangevuld met een demo waarin we laten zien hoe je een bepaald gerecht bereidt of product maakt. Nadien bieden we de gelegenheid om de gerechten te proeven of neem je de gemaakte producten mee naar huis.

Duurtijd: 2.5u tot 3u met een mogelijke pauze van 15 minuten

Locatie: Extern of in het Ortiga atelier

Inbegrepen:

 • Uitgebreide bundel met informatie en recepten
 • Proevertje(s) en/of staaltje(s)
 • Extra ' verwennerij'

3. Activiteit op maat 

We luisteren graag naar jullie voorstel en werken dan een formule uit op maat, weliswaar  zonder afbreuk te doen aan onze authenticiteit.  Dit kan gaan van een uitgebreide theoretische uiteenzetting tot een zeer praktische workshop waarin tal van gerechten of producten gemaakt worden. De sessie vindt plaats bij jullie thuis of op een door de klant gereserveerde locatie. We maken gebruik van jullie infrastructuur maar brengen wel de nodige ingrediënten mee. We staan garant dat alles na de activiteit proper is opgeruimd.

Duurtijd: onderling te bepalen

Locatie: thuis bij de klant of op een door de klant vastgelegde locatie

4. Huiskamersessie

Sommige onderwerpen lenen zich heel goed om in een meer huiselijke, intieme sfeer toe te lichten. Wie deze sessie boekt, stelt zijn of haar huiskamer open voor een sessie. Door te werken met een kleinere groep en in een gemoedelijke omgeving kan er meer aandacht besteed worden aan specifieke vragen of suggesties.

Duurtijd: +/- 2.5 uur

Locatie: thuis bij de klant

Inbegrepen:

 • Bundel met informatie
 • Uitgebreide degustatatie
 • Extra 'verwennerij' om nog even na te genieten van de leuke ervaring

5. Luistersessie

We diepen een bepaald onderwerp  uit en geven hierover een uiteenzetting op een creatieve manier. Dit kan gebracht worden met een presentatie maar dat is geen must. We kunnen ons evengoed laten inspireren door klanken of beelden om het geheel kracht bij te zetten. Je keert huiswaarts met een schat aan informatie en een leuk 'extraatje'.

Duurtijd: +/- 2 uur met een mogelijke pauze van 15 minuten

Locatie: Extern of in het Ortiga atelier

Inbegrepen:

 • Uitgebreide bundel met informatie
 • Extra 'verwennerij'

6. Vorming

Bij deze activiteit ligt de nadruk meer op het verwerven van specifieke kennis over een bepaald onderwerp. Theoretische onderbouwingen worden verduidelijkt met voorbeelden. Er zal tevens een ruim aandeel prakijk aan bod komen. 

Duurtijd: 4-6u per lesdag - meerdere lesdagen mogelijk

Locatie: extern of in het Ortiga atelier

Inbegrepen:

 • Handboek
 • Receptenbundel