Zomerse kruidenmix en verfrissende tisanes

Mediterraanse gomasio

1 deel mengeling van verse blaadjes tijm, rozemarijn, bonenkruid, oregano

1 deel geroosterde sesamzaadjes

snuifje zout

Doe de geroosterde sesamzaadjes samen met de verse kruiden in een vijzel en maak het geheel fijn. Voeg er een snufje zout aan toe.

Voeg evt nog een aantal verse lavendelbloemetjes toe aan het geheel.

Heerlijk op gebakken aardappelen, slaatjes, een omeletje, vleesgerechten

 

Zomerse BBQ mix

Meng gelijke delen gedroogde tijm, rozemarijn en bonenkruid onder elkaar.

Gooi hiervan een klein beetje in het vuur en gebruik de mix om een marinade mee te maken voor het vlees.

 

Iced Pomenthe

Voor 1 liter

Kruidentisane ‘pomenthe’

Sap van 1 citroen

2-3 lepels honing

Snuifje zout

Zet de tisane en laat die even trekken. Laat afkoelen (bij voorkeur een nacht in de koelkast).

Voeg het sap van 1 citroen, de honing en het zout toe en meng goed. Laat het geheel nog even goed afkoelen.

Variant: gebruik vlierbloesemsiroop om te zoeten.

Zomerse kruidenmix en verfrissende tisanes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *