Waarom Ortiga?

Onze producten bevatten steeds hoogwaardige ingrediënten van een natuurlijke oorsprong. Zo werken we voor al onze samenstellingen van kruiden en specerijen steeds met kwaliteitsvol plantenmateriaal.

Onze tisanes en thees zijn eigenhandig samengesteld volgens een door ons ontwikkeld recept. Op grond van onze vakkennis als herborist brengen we die planten samen die dankzij hun eigenschappen elkaar perfect aanvullen om een ondersteunende werking te bieden voor lichaam en geest. Verder voegen we steeds planten toe zodat we ook tegemoet komen aan een gebalanceerde smaak en aan een er mooi uitziende kruidenmix.  Op die manier krijgen we een perfecte mengeling van smaken, geuren en voedzame eigenschappen samen in een heerlijke kop kruidendrank.

Onze pure kruiden en specerijen zijn met uiterste zorg geselecteerd. We vermalen onze kruiden en specerijen zelf. Op die manier staan we garant voor een product dat uitsluitend bestaat uit de hoogwaardige kwaliteitskruiden of specerijen en geen andere toevoegingen bevat.

Onze kruiden-en specerijenmengelingen zijn volledig eigenhandig vermengd en vermalen op basis van een door ons zelf ontwikkeld recept. Naast de kwaliteitsvolle ingrediënten zorgen we steeds voor een evenwicht van diverse smaken en werken we tevens per mengeling met één of twee minder gebruikelijke ingrediënten waardoor  onze blend  een origineel en  uniek karakter krijgt. Daarnaast bestaan onze mengelingen uitsluitend uit kruiden en specerijen. Dat wil zeggen dat er geen toevoegingen zijn van zout, suiker noch van aroma’s of smaakstoffen.

Ons natuurlijk beleg is eigenhandig gemaakt op basis van zelf samengestelde recepten. Ze bevatten voornamelijk grondstoffen van biologische oorsprong en zijn vrij van smaakstoffen, kunstmatige aroma’s en bewaarmiddelen.

Onze verpakking is een gulden middenweg tussen eenvoud, duidelijkheid, en duurzaamheid en houdt rekening met de regels van voedselveiligheid en versheid.

We bieden al onze kruiden, specerijen en blends aan in zowel papieren zakjes als glazen potjes. Hiermee trachten we een evenwicht te vinden tussen gebruiksvriendelijkheid en estheticiteit van een glazen potje en het concept van refill door met de inhoud van de zakjes de potjes opnieuw op te vullen.