Puur eten: Tropical winter mocktail

Ingrediënten voor 1 liter

  • 500 ml gekoeld kokoswater
  • 300 ml gekoeld perensap
  • 200 ml gekoeld sap van mandarijnen
  • snufje zout
  • half stokje kaneel
  • 1 tot 2 druppels pikante saus of snufje cayennepeper

Werkwijze

Vermeng kokoswater met de vruchtensappen. Doe er het citroensap bij en ook het zout en de pikante toets. Roer even door. Breek het kaneelstokje in grove stukken en voeg het toe aan. Zet koel en laat het geheel nog een paar uur trekken. Filter de drank om de grove stukjes kaneel te verwijderen en doe in een fles.

 TIP

Maak je perensap en mandarijnensap zelf aan de hand van een sapcentrifuge. Dan is het des te geconcentreerder. De flessen die je koopt zijn vaak al aangelengd. Reken op ongeveer 2 peren voor 100 ml sap en zo’n 5 mandarijnen voor 100 ml sap. Dat is fruit van gemiddelde grootte. Voor het perensap maak je best gebruik van rijpe conference peren.

Indien de mandarijnen erg zoet zijn, kan je er evt een paar eetlepels citroensap aan toevoegen.

2 dagen houdbaar in de koelkast.

Puur eten: Tropical winter mocktail
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *