Puur eten: gebakken appelstukjes met volkorenrijst

Aangezien we nog een beetje rijst en kokosmelk in de koelkast staan hadden heb ik deze ochtend een heerlijk bordje gemaakt. Restjes verwerking, vers seizoensfruit en gedroogd fruit, een beetje noten en pitten afgewerkt met een theelepeltje Ortiga kruidenmengeling ‘Amara symbiose’.

Hoe zalig kan de ochtend zijn. En we hebben meteen eens een variant op de klassieke havermoutpap. Want toegegeven, daar ben ik op dit ogenblik een beetje op uitgekeken. Leve de creativiteit!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 30 gram gekookte volkorenrijst
  • 1 kleine appel
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 theelepel amara symbiose
  • ½ eetlepel zonnebloempitten
  • ½ eetlepel pompoenpitten
  • ½ eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel gehakte hazelnoten
  • 1 eetlepel arachideolie

Werkwijze

  • Was de appel en snijd in stukjes. Doe de olie in een pan en doe er de appelstukjes bij. Bak even onder voortdurend doorroeren.  Voeg rijst, kokosmelk en de kruiden toe en laat het geheel een minuut sudderen. Doe er tenslotte de noten, pitten en rozijnen bij. En laat het geheel nog een paar minuutjes sudderen op zeer laag vuur.

  •  

    Een goede tip: maak je eens rijst of gebruik je eens kokosmelk en je hebt een restje over?

  • Zet het in de koelkast en je hebt de volgende dag op 10 minuutjes een weldadig en smaakvol ontbijt klaarstaan.
Puur eten: gebakken appelstukjes met volkorenrijst
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *