Nieuws

Plant in de kijker: kweepeer
Deze keer hebben we het over de vrucht van een plant. Kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Ze is verwant
Lees meer.
Puur eten: pompoencake
Ingrediënten 1 kleine groene pompoen 120 gram amandelmeel 20 gram kastanjemeel 60 gram speltbloem (T75) 3 eieren 2 eetlepels olijfolie
Lees meer.
Het Ortiga atelier
Verslag van het ontstaan van onze eigen werkplek   Geduld en wachten loont. We zijn eindelijk zover. De eigen werkplek
Lees meer.
Natuurlijk beleg: preierspread
Benodigdheden 2 gekookte eieren 2 eetlepels zonnebloemolie 80 gram wit en groen van prei – fijn gesneden 1 theelepel citroensap
Lees meer.
Puur eten – Tapas time
Augustus is oogsttijd. Alle typische zomerbloeiers staan nu op hun best. Omdat het zomer is, staan we niet altijd graag
Lees meer.
Plant in de kijker: Kruidnagelboom
In het eindwerk voor de opleiding tot herborist heb ik mijn voorliefde voor Oosterse specerijen gecombineerd met de aantrekkingskracht die
Lees meer.
Herbronnen in de natuur
Het liefst breng ik onze vakanties door in de natuur. Dat wil zeggen; veel buiten zijn en naar plaatsen trekken
Lees meer.
Puur eten: werken met aardbeien
Een zomers slaatje en een verfrissend dessert met aardbei.
Lees meer.
Plant in de kijker : de aardbei (Fragaria)
Het begin van de zomer, de eerste warme dagen. Het moment waarop de aardbei te voorschijn komt.
Lees meer.
De groei van Ortiga
Het begin van een groot avontuur. Hoe passie voor de natuur uiteindelijk resulteert in mijn levenswerk: Ortiga.
Lees meer.