Nieuws

Plant in de kijker: toverhazelaar – Hamamelis
Het leuke aan deze struik is dat het een zeer late bloeier is. De spinachtige bloemen die geel maar ook
Verder lezen.
Bewondering voor het plantenrijk
De natuur is bijzonder verrijkend en interessant. Zo is mijn verwondering en respect voor het plantenrijk nog groter geworden na
Verder lezen.
Oude keukenprocessen – vernieuwde combinaties
Gefermenteerde witte kool Fermenteren is een zeer oude techniek van bewaren. Maar het zorgt ook voor verrassend lekkere voedingsmiddelen. En
Verder lezen.
Cashew-kokoscrème omgeven door peer en bedekt met krokantje van boekweit
Ingrediënten voor 2 porties 1 peer kaneelpijpje 1 stuk steranijs 2-3 kruidnagels 1 theelepel (kruiden)suiker 100 gram cashewnoten 2 -3
Verder lezen.
Feestelijke wintersalade
Voor 2 personen Ingrediënten voor de salade 3-4 kleine bosjes veldsla half bosje winterpostelein 100 gram geschilde knolselder 1 eetlepel
Verder lezen.
Mieren in november
De makeover van onze tuin De tuin lag er al een tijdje verwaarloosd bij. Dat is natuurlijk relatief, want ik
Verder lezen.
Citrusvruchten verwerken
In de herfst en winter mogen we ons al eens tegoed doen aan citrusvruchten. Dat deze prachtige vruchten veel te
Verder lezen.
Soep van witloof, knolselder en winterpostelein
Ingrediënten voor ongeveer 2 liter soep:  1 middelgrote ui 2 middelgrote stronken witloof 200 gram geschilde knolselder bosje winterpostelein 4 eetlepels
Verder lezen.
Plant in de kijker: kweepeer
Deze keer hebben we het over de vrucht van een plant. Kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Ze is verwant
Verder lezen.
Puur eten: pompoencake
Ingrediënten 1 kleine groene pompoen 120 gram amandelmeel 20 gram kastanjemeel 60 gram speltbloem (T75) 3 eieren 2 eetlepels olijfolie
Verder lezen.