Nieuws

Bewondering voor het plantenrijk
De natuur is bijzonder verrijkend en interessant. Zo is mijn verwondering en respect voor het plantenrijk nog groter geworden na
Lees meer.
Oude keukenprocessen – vernieuwde combinaties
Gefermenteerde witte kool Fermenteren is een zeer oude techniek van bewaren. Maar het zorgt ook voor verrassend lekkere voedingsmiddelen. En
Lees meer.
Cashew-kokoscrème omgeven door peer en bedekt met krokantje van boekweit
Ingrediënten voor 2 porties 1 peer kaneelpijpje 1 stuk steranijs 2-3 kruidnagels 1 theelepel (kruiden)suiker 100 gram cashewnoten 2 -3
Lees meer.
Feestelijke wintersalade
Voor 2 personen Ingrediënten voor de salade 3-4 kleine bosjes veldsla half bosje winterpostelein 100 gram geschilde knolselder 1 eetlepel
Lees meer.
Mieren in november
De makeover van onze tuin De tuin lag er al een tijdje verwaarloosd bij. Dat is natuurlijk relatief, want ik
Lees meer.
Citrusvruchten verwerken
In de herfst en winter mogen we ons al eens tegoed doen aan citrusvruchten. Dat deze prachtige vruchten veel te
Lees meer.
Soep van witloof, knolselder en winterpostelein
Ingrediënten voor ongeveer 2 liter soep:  1 middelgrote ui 2 middelgrote stronken witloof 200 gram geschilde knolselder bosje winterpostelein 4 eetlepels
Lees meer.
Plant in de kijker: kweepeer
Deze keer hebben we het over de vrucht van een plant. Kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Ze is verwant
Lees meer.
Puur eten: pompoencake
Ingrediënten 1 kleine groene pompoen 120 gram amandelmeel 20 gram kastanjemeel 60 gram speltbloem (T75) 3 eieren 2 eetlepels olijfolie
Lees meer.
Het Ortiga atelier
Verslag van het ontstaan van onze eigen werkplek   Geduld en wachten loont. We zijn eindelijk zover. De eigen werkplek
Lees meer.