Nieuws

Zomerse kruidenmix en verfrissende tisanes
Mediterraanse gomasio 1 deel mengeling van verse blaadjes tijm, rozemarijn, bonenkruid, oregano 1 deel geroosterde sesamzaadjes snuifje zout Doe de
Verder lezen.
Puur eten – vlierbloesem
Het is weer zover -vlierbloesemtijd. En daar profiteren we van om mee aan de slag te gaan. Complexloos deze keer.
Verder lezen.
Lievevrouwebedstro – Galium odoratum
Laat de Latijnse benaming het al niet vermoeden? Dit bescheiden plantje heeft een bijzonder aangenaam aroma. Vooral dan het gedroogd
Verder lezen.
Puur eten – Rabarbertijd
Elk voorjaar kijk ik er met plezier naar uit om met deze groente aan de slag te gaan. De plant
Verder lezen.
In de ban van wildpluk
Op geregelde tijdstippen scholen ook wij ons graag bij. In de eerste plaats omdat we het graag doen, maar tevens
Verder lezen.
Plant in de kijker: Gelderse roos – Viburnum opulus
  12 jaar geleden, toen we hier kwamen wonen en ik nog niet zo veel bezig was met de tuin
Verder lezen.
Puur eten – Vegetarische biryani
Ingrediënten voor 2 personen 130 gram volwaardige rijst 150 gram tomatenpassata (ik heb steeds voorraad in diepvries maar heb je
Verder lezen.
Puur eten: gebakken appelstukjes met volkorenrijst
Aangezien we nog een beetje rijst en kokosmelk in de koelkast staan hadden heb ik deze ochtend een heerlijk bordje
Verder lezen.
Puur eten: yoghurt special
Voor 2 porties 100 tot 120 gram volle natuur yoghurt 2-3 eetlepels honing ½ theelepel gemalen kardemom ¼ theelepel verse
Verder lezen.
Puur eten: Tropical winter mocktail
Ingrediënten voor 1 liter 500 ml gekoeld kokoswater 300 ml gekoeld perensap 200 ml gekoeld sap van mandarijnen snufje zout
Verder lezen.