Nieuws

Tournée minerale – alcoholvrije drankjes
Het is reeds een traditie geworden, na de feestmaanden december en januari is het een geschikt moment om eventjes low
Verder lezen.
Pasta met zalm, prei en broccolischeutjes
Een lekker, eenvoudig gerechtje dat bovendien snel klaar is. Ingredienten voor 2 porties 200-250 gram pasta (ik gebruik graag volkoren
Verder lezen.
Yoghurtcake met appel en neroli
Een lekkere cake die niet te droog is dankzij ondermeer yoghurt. Verder geven we het geheel smaak met verwarmende  kaneel, een
Verder lezen.
Plant in de kijker : Valkruid – Arnica montana
Valkruid, ook wel Bergweegbree of Wolverlei genoemd, is een plant uit de composietenfamilie.  Zoals de Latijnse naam doet vermoeden hebben
Verder lezen.
Puur eten – verwenbrood
Een  mengeling  tussen cake en brood. Heel lekker als ontbijt of als vieruurtje. Smaakt bijzonder lekker in natuurvorm met confituur.
Verder lezen.
Werken met klei – the making of keramiek
  Het stond al zeer lang op mijn verlanglijstje om te doen: werken met klei. Ik hou enorm van alle
Verder lezen.
Essentiële plantenstoffen – etherische oliën
Planten zijn essentieel voor ons leven. Ze leveren ons zuurstof, zijn een bron van voeding en vormen de basis van
Verder lezen.
Werken met kastanje
Ze zijn op vele plaatsen talrijk te rapen: de vruchten van de tamme kastanje.  Niet te verwarren met de vruchten 
Verder lezen.
Plant in de kijker: Hysop (Hyssopus officinalis)
Hysop is een struikachtig plantje van zo’n 60 cm hoog dat deel uitmaakt van de familie van de lipbloemigen of
Verder lezen.
Linzencakejes met appel-druiven chutney
  Een gerechtje dat op diverse momenten van de dag kunnen gegeten worden: als lunch met een salade bij, als
Verder lezen.