Nieuws

Puur eten: yoghurt special
Voor 2 porties 100 tot 120 gram volle natuur yoghurt 2-3 eetlepels honing ½ theelepel gemalen kardemom ¼ theelepel verse
Read more.
Puur eten: Tropical winter mocktail
Ingrediënten voor 1 liter 500 ml gekoeld kokoswater 300 ml gekoeld perensap 200 ml gekoeld sap van mandarijnen snufje zout
Read more.
Plant in de kijker: toverhazelaar – Hamamelis
Het leuke aan deze struik is dat het een zeer late bloeier is. De spinachtige bloemen die geel maar ook
Read more.
Bewondering voor het plantenrijk
De natuur is bijzonder verrijkend en interessant. Zo is mijn verwondering en respect voor het plantenrijk nog groter geworden na
Read more.
Oude keukenprocessen – vernieuwde combinaties
Gefermenteerde witte kool Fermenteren is een zeer oude techniek van bewaren. Maar het zorgt ook voor verrassend lekkere voedingsmiddelen. En
Read more.
Cashew-kokoscrème omgeven door peer en bedekt met krokantje van boekweit
Ingrediënten voor 2 porties 1 peer kaneelpijpje 1 stuk steranijs 2-3 kruidnagels 1 theelepel (kruiden)suiker 100 gram cashewnoten 2 -3
Read more.
Feestelijke wintersalade
Voor 2 personen Ingrediënten voor de salade 3-4 kleine bosjes veldsla half bosje winterpostelein 100 gram geschilde knolselder 1 eetlepel
Read more.
Mieren in november
De makeover van onze tuin De tuin lag er al een tijdje verwaarloosd bij. Dat is natuurlijk relatief, want ik
Read more.
Citrusvruchten verwerken
In de herfst en winter mogen we ons al eens tegoed doen aan citrusvruchten. Dat deze prachtige vruchten veel te
Read more.
Soep van witloof, knolselder en winterpostelein
Ingrediënten voor ongeveer 2 liter soep:  1 middelgrote ui 2 middelgrote stronken witloof 200 gram geschilde knolselder bosje winterpostelein 4 eetlepels
Read more.