De groei van Ortiga

Het begin van een groot avontuur. Hoe passie voor de natuur uiteindelijk resulteert in mijn levenswerk: Ortiga.

Het idee om met een eigen zaak te beginnen is eigenlijk heel spontaan gegroeid. Vorig jaar rond deze tijd stak ik een programma in mekaar met zomeractiviteiten en stuurde dit rond naar een heleboel mensen. Uiteindelijk zijn er een paar van doorgegaan. Dat was echt wel heel leuk en smaakte naar meer. Op hetzelfde moment ben ik gestart met een blog in de sfeer van natuurlijk leven, werken met natuurlijke producten, en het verwerken van oogst uit de natuur.

Ondertussen was ik me aan het verdiepen in de wereld van de planten. Zo heb ik heel veel bijgeleerd uit de workshops eetbare planten en uit de opleiding herborist bij Syntra, die bijna afgerond is. Daarnaast volg ik op dit ogenblik nog een jaaropleiding fyto- en aromatherapie onder leiding van apotheker en fytotherapeut Philippe Gerard. Uit dit alles werd het duidelijk: hier wil ik iets mee doen.

 

Naamgeving en missie

Maar wat wil ik allemaal gaan doen? Hoe wil ik het aanpakken? Allemaal vragen die in me opkwamen samen met massa’s ideeën. Het was eerst nodig om door het bos de bomen weer te gaan zien. Contacten met diverse mensen hebben mij hierin geholpen. Leren van anderen, praten met anderen en luisteren naar hun ervaringen hebben mij doen inzien waar mijn kracht ligt. Over dit denkproces zijn toch wel een aantal maanden heen gegaan. De uitkomst was duidelijk: een eigen zaak opstarten.

Vooreerst was er de zoektocht naar een geschikte naam. Plots kwam er een ingeving op basis van een simpele vraag ‘waar wil je voor staan?’ Het antwoord op deze vraag leidde me uiteindelijk naar de plantenwereld en zo stuitte ik op de grote brandnetel, ortiga in het Spaans. De plant straalt eenvoud uit, is zuiverend, komt op diverse plaatsen in de natuur voor en is bijzonder veelzijdig. Allemaal eigenschappen waarin ik me helemaal kan vinden en die ik wil doortrekken naar ‘mijn levenswerk’.

 

De drie peilers

Simultaan met het denkproces over de naam, kwam het inzicht over wat ik precies wilde gaan doen. Natuurlijk leven en welzijn promoten op een leuke en ongecompliceerde manier. Dit heb ik dan vertaald in drie grote peilers waar je bij Ortiga voor terecht kan. Deze peilers vertegenwoordigen datgene waar ik zelf voor sta en waar ik mijn eigenheid kan inleggen.

Mensen inspireren, informeren over een natuurlijke levenswijze in een ongedwongen sfeer en op een eenvoudige, bevattelijke manier. Dat is de eerste peiler activiteiten. Omdat ik zelf geloof dat natuurlijk leven zeer ruim kan opgevat worden wil ik een divers aanbod aan activiteiten bieden. De tweede peiler producten is een vertaling van mijn passie voor het creëren, met zo veel mogelijk natuurlijke en lokale grondstoffen. Ik doe het graag, met hart en ziel en help er graag anderen mee, die het heel graag zo natuurlijk mogelijk hebben maar er niet altijd de tijd voor hebben om alles zelf te bereiden. Advies op maat is de laatste peiler die ik er graag bij neem. Al is het maar om me duidelijk te profileren. Ik wil met dit advies geen therapeut of gezondheidsconsulent zijn. Maar liever een raadgever, een inspiratiebron voor mensen die graag wat meer ‘natuur’ in hun leven willen brengen maar niet direct weten hoe.

 

Het Ortiga atelier

Een volgend stukje werk ligt in de verbouwing van onze zolder tot een eigen werkplek – het Ortiga atelier. Iets waar ik persoonlijk naar uitkijk want ik geniet enorm van inrichten omdat ik daarin veel creativiteit kwijt kan. Zo bruis ik al van de ideeën om er een praktische en gezellige eigen werkplek van te maken. Daarna kunnen we ons dan gaan focussen op de laatste mijlpaal, de productie en verkoop van een selectief gamma aan producten.

Vanaf september starten we met de eerste activiteiten. Neem zeker eens een kijkje op onze kalender of in onze catalogus. Wil je graag op de hoogte blijven van wat Ortiga allemaal gaat doen, vergeet je dan zeker niet in te schrijven op onze nieuwsbrief of ons te volgen op de sociale media.

De groei van Ortiga
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *